Uit je hoofd

Serie mixed media design / collage art

Uit je hoofd, in je hart, uit je hart, in je hoofd

We denken, weten, moeten, bedenken, visualiseren, overtuigen en vinden van alles. In ons hoofd ontwikkelen we ideeën, soms vanuit ons hart, vaak in ons hoofd. Mooie denkbeelden, bloeiende ideeën, maar ook donkere gedachten en zware visies, vanuit je hart of vanuit je hoofd. Daar zit zo veel meer dan je denkt en vaak weet.

De kracht van vrouwelijke energie

We hebben allemaal behoefte aan een flinke dosis vrouwelijke energie. Die kracht staat symbool voor liefde, natuur, vrijheid, vrede, intuïtie en spiritualiteit. Het brengt ons terug naar de essentie van wie we echt zijn. Daarom staan bij mij vaak vrouwen en bloemen centraal in mijn werk. Subtiele hints naar die magische toolkit met vrouwelijke energie die wij allemaal in ons hebben.

Emoties en energie vangen

Als je mijn werk bekijkt, ontdek je misschien wel jouw eigen boodschap en dat is voor iedereen weer anders. Ik ben altijd op zoek naar emoties en energie in mijn werk. Thema’s die emoties oproepen en herkenning bieden, zelfs in de donkerste hoekjes van je gedachten. En soms zit er gewoon een vleugje humor in! Ik hoop dat mijn beelden ook jouw emoties kunnen beroeren.

Vrouwen en bloemen in combinatie

In mijn beelden komen altijd vrouwen in combinatie met bloemen terug. Bloemen die ik vind op mijn pad en er een fotootje van maak. Meestal gebruikt ik ze diezelfde week nog. Mijn vrouwen maak ik meestal met AI, hiervoor maak ik gebruik van Midjourney. Ik hou van vrouwen uit de jaren 60. Misschien toevallig, maar dat was juist de periode van vrijheid, blijheid en acceptatie in iedere vorm. Of althans het begin daarvan. Misschien kunnen we allemaal wel weer wat sixties gebruiken.

Symboliek van de beelden

Deze beelden symboliseren voor mij hoeveel we in ons mars hebben, wat we denken en wat we voelen, hoe we daar mee om gaan. Het proces hoe we onze beelden toepassen in ons leven. Ik hou van positiviteit en kleur, maar dat kan niet zonder donkere hoekjes in ons hoofd en hart.